2024-03-24
我食过几次港岛海逸君绰酒店自助午餐,今次同大家分享下!😝食得酒店自助餐大家当然最睇重海鲜🦞🦀🦐🐟,我午餐未系好有胃口食太多海鲜,但咁新鲜咁靓点都要试下!刺身我只系试咗三文鱼,好肥美好新鲜,绝对有酒店水准!蟹脚蟹钳都好有肉地,不过就稍为咸啲。矶烧鲍鱼仔好有惊喜💯,我自己都食咗几粒!生蚝🦪就几新鲜几鲜甜,但唔系好大只,不过不失!大家未必有耐性睇,所以讲咗甜品先!有个😛朱古力蛋糕👍我唔知叫咩名,超级好食,极度推荐🤤!另外仲有名厂雪糕,但老实讲得一个胃,我都系会拣食蛋糕,因为真系好有水准!我会推荐埋芝士饼同埋芒果拿破仑!如果你真系食得落,食埋个朱古力火锅啦!其他嘢食都有好多款式,中菜亚洲菜西餐沙律,咩都齐!我觉得呢度烧味都几好食,唔系经常会食酒店嘅烧味,呢度都几有水准!另外蘑菇汤超级浓味,真系有酒店不惜工本嘅气派。但系唯独有一个唔知咩肉丸❌,真系几难食,某家私牌子肉丸实在将标准定得好高!老实讲下中午食好少人,攞食物嘅地方有啲细,我估计晚餐自助餐可能会有啲逼!不过食物质素真系唔错,性价比可以!