2018-08-22
其实好少写野,但眼见好多有诚意小店执下一间执下一间,决定略尽绵力,帮帮手。好耐冇上过西九龙,今日行过好想食啲捞檬呀生牛河呀之类既野,所以上左8楼food court 睇睇。呢间野一啲都唔起眼,比起另外果间有曾俊华张相加持既,其实行过左都唔觉。但无奈呢排穷穷地,一心想揾平野食,所以睇上左呢间。本来冇咩期望,叫左个鸡排捞檬,因为肚饿关系,本身以为呢啲粉类一定唔够饱,点知食落系好够食。够食其实好基本,佢仲要好平($32送饮品),而且味道几好。酸汁唔会好酸,酸中带甜,开胃既,配菜新鲜眼睇都干净既。同行细佬叫左个生牛河,同样份量都足($33送饮品)。汤底清甜带少少酸,河粉爽滑唔系鱼蛋河果啲。生牛岩岩熟,有牛香味。我估佢都唔会系咩好牛饮,但都唔差了。唔好意思,呢张图系食左少少先影。$32份量够,送饮品,食落又ok,今时今日去边揾呀?有机会再食。