2015-07-28 1299 浏览
好少去呢头,上一次黎已经系三年几前去玩十米气步枪既时候!今日妈咪约左我去行街街,不胜脚力既我行到攰,当然就系提议去劲食番餐啦今年都仲未点食过日食,加上天气热,好想食下冻ya,所以就去左附近食放题喇!好像有成年无去食过放题喇,同妈妈都有两年几,所以佢都无异议!讲真,平时唔会好馨去食放题,总觉食物质素麻麻,制作一般,但钱又俾左,于是无视滥于充数既出品,照单全收,但今日真系0咬爆头,去到一个完全陌生既地方唔知食乜,所以就openrice一下搜寻揾食先!讲样秘密你知,小妹系开饭既超级fans,九年几前,远在澳洲,平时唔食都要睇晒十七页更新既食评先满足,咁当然回到香港要日日跟住去饮饮食食啦!!!平日既晚餐时间去,地点好好找,商场行去两分钟就到,全部台坐满,好彩又唔洗卜位就有得入姐,目测有过百个位坐,装修系西餐厅咁既,播住细细声既流行歌曲,不过餐厅多人,有点嘈吵,唔太听到音乐!呢度既卡位坐得超舒服,妈咪都大赞够宽落!妈妈话呢度食得好自在,无拘无束喔!! 每次食放题,最开心系系咁画画画𠮶一下,而妈妈乜都无所谓,无乜唔食,所以又系我揸晒主意,叫乜佢食乜真好!见到食物选择几多下,唔止鱼生寿b,自助饮品甜

每次食放题,最开心系系咁画画画𠮶一下,而妈妈乜都无所谓,无乜唔食,所以又系我揸晒主意,叫乜佢食乜真好!见到食物选择几多下,唔止鱼生寿b,自助饮品甜点外,仲有西餐既焗物烧物,完全一系一次过满足晒选择困难症既我呀,可以乜都点少少试下!最抵既系做梗加68蚊有生蚝同松叶蟹任食,正呀
妈妈最爱食蟹,二话不说即加啦,平时买食一两只都唔止呢个价钱!

蟹都有肉食,几鲜甜味美,仲几多汁下,店员预早准备好茄汁俾我地点蚝同蟹,妈妈食左都几只,我就懒落手meet壳,试左一件姐,因为要留肚食其他小食料理!蚝方面,好大只好肥下,真系食几只都饱,回本项目!呢度仲有得打卖边边𠮶下都几爽下,不过今日我地就主攻冻日食同西食啦!

蟹子沙律正常味道,青瓜爽口清新

前菜既中华沙律不能少

识得先上前菜都几贴心,刺身一黎到吓亲,上台阵容超丰盛,好靓呀个卖相摆得!上菜超快无漏单,职员服务唔错,食物ok , 重点系好抵食下呀!刺身方面,鲍鱼同带子亦几好
抢食完妈话无黎既?!其实一黎已经俾我ko晒lu....

汁煮牛肉

烧汁炒牛肉,同洋葱煮得入味,甜甜地咁,牛肉片又煮得够淋,时间掌握得啱啱好,肉质食咁多都无旧un,汁香肉滑味不过浓,赞!当然系要encore再 encore 啦!

清酒煮蚬

清酒煮蚬

焗蚝,盐烧海虾

其他炸物

甜点有芝士旦糕,泡芙同其他都系细细件既cake,同雪糕饮品一样,都系自助自取的,几多选择下!
cheese cake又比我想像中品质来得佳㖞!

同妈子两个食到反肚都系呢个价钱,真抵呀!!!今餐见佢食得都几满足,做女既最开心欣慰莫过于此
2015-07-28
汁煮牛肉