荃湾好食泰菜,多人聚会啱晒,仲要泰国人主理👍🏻!・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・🐤 泰式香茅烧鸡(半只) HK$98・味道:以为系普通烧鸡,点知系咖喱烧鸡!咖喱香口唔辣而且保留到鸡味,鸡皮烧到焦香。食落啖啖肉,好食!・口感:整体够干爽唔会柴~🥬 泰式炒椰菜苗 HK$78・味道:椰菜苗仲好爽脆,配埋炸蒜几香口。除咗椰菜苗外仲有萝卜同冬菇,冇草青味够新鲜,稳阵的一款𩠌菜。・口感:爽脆湿润菜菜子XD🍳 泰式煎蚝饼 HK$88・味道:出色嘅半㶶边蛋,蚝仔多够新鲜,一啲都冇腥~配泰式甜甜辣汁好惹味,必点!・口感:底下啲芽菜好脆口🍜 游船河 HK$72・味道:偏淡嘅船河但我又觉得几好,因为平时𠮶啲船河偏重味,呢个味道啱啱好!入面有猪肉片同贡丸等,个人最钟意个炸猪皮,脆口又惹味,系灵魂desu・口感:正常不错~🥭 芒果沙冰 HK$30・味道:芒果鲜甜香口,解渴之选!・口感:未去到绵密但都唔重冰感,只有小小冰粒only~・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・🤰性价比:高~🤰9冲度:9冲~🤰结论:当日都有唔少成围枱嘅家庭帮衬,性价比高,几抵食!・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・
荃湾好食泰菜,多人聚会啱晒,仲要泰国人主理👍🏻!

🐤 泰式香茅烧鸡(半只) HK$98
・口感:整体够干爽唔会柴~
泰式香茅烧鸡(半只)

🥬 泰式炒椰菜苗 HK$78
・口感:爽脆湿润菜菜子XD
泰式炒椰菜苗

🍳 泰式煎蚝饼 HK$88
・口感:底下啲芽菜好脆口
泰式煎蚝饼

🍜 游船河 HK$72
・口感:正常不错~
游船河

🥭 芒果沙冰 HK$30
・味道:芒果鲜甜香口,解渴之选!
・口感:未去到绵密但都唔重冰感,只有小小冰粒only~
芒果沙冰

🤰性价比:高~
🤰9冲度:9冲~
🤰结论:当日都有唔少成围枱嘅家庭帮衬,性价比高,几抵食!

2023-12-18
泰式香茅烧鸡(半只)
泰式炒椰菜苗
泰式煎蚝饼