2024-08-14 200 浏览
今次我地去左大围行街,围方呢个商场都大,不过我地冇系商场食,拣左间之前食过asok thai garden既分店asok thai noodles,原来佢地两间既style有d唔同😗呢间asok thai noodles比我既感觉地道d,果间就华丽d,呢度平日有晚餐,$70左右就有,几抵食,坐位都几阔落,有调味架比客人用😉阿叔船面(牛)($72)佢地既船面系用新鲜牛骨汤配牛肉及牛丸,附有芽菜,通菜,花生碎及炸猪皮,牛汤味就浓郁,牛肉系牛腩黎既,几嫩口,个炸猪皮就好出色,面底可以有唔同选择,我地就拣左金边粉🍜青咖哩牛肉饭($70)青咖哩牛肉饭都系用牛腩唔系牛肉片,咖哩系偏水唔系杰果种,辣度唔算太辣,唔食辣都会食到,佢可以拣鸡都得,不过我地钟意食牛多d😆肉碎生菜包($62)呢度既生菜包特别在佢有两粒柠檬比你挤d汁落去,呢个食法都ok,几新奇,肉碎都有肉汁,唔太辣,人人都食到🥬🐷芒果糯米饭($60)芒果糯米饭佢地落左大量椰汁,一d都唔悭,芒果好甜,呢个我钟意,个饭就比较黏,口感唔错🥭🍚泰式奶茶($28)奶茶顺滑,有椰香味,唔错既泰式奶茶👍🏻呢间餐厅主食系几算抵食,其他食物就价钱适中,味道都唔

阿叔船面(牛)($72)

青咖哩牛肉饭($70)

肉碎生菜包($62)

芒果糯米饭($60)

泰式奶茶($28)
奶茶顺滑,有椰香味,唔错既泰式奶茶👍🏻

呢间餐厅主食系几算抵食,其他食物就价钱适中,味道都唔错,呢度食饭几有泰国风味🇹🇭
2024-08-07
  • 牛肉船面