2022-07-18 9 浏览
泰grill海南鸡冬荫功金边粉沙嗲串烧炒饭猪颈肉菠萝价钱💲: $68/ $68/ $68/ $25好味程度😋: 3.4/5服务🍴: 3.7/5环境🗾: 3.4/5性价比🥢: 4.5/5回头率😚: 3/5-原来系尖沙咀会揾到呢个价钱的夜晚,仲要系泰国菜!因为价钱平,质素自然唔会要求好高,正常就好🫣 同埋坐耐一阵都可以。虽然似foodcourt形式,但其实一样有人埋来点餐+送餐ga。-✅海南鸡冬荫功金边粉。海南鸡去左骨,肉质滑的,正正常常😌 金边粉份量多,索左冬荫功的汤。冬荫功底偏酸,味道有啲单调,但香料的味道都好足。入面仲有啲杂菜咁。-✅沙嗲串烧炒饭。沙嗲系必叫!唯一觉得烧得够的野😂 表面有层蜜糖咁,好juicy,啖啖肉。猪、牛、鸡各一串。牛最扎实,鸡肉最嫩。沙嗲汁超多花生粗粒,甜甜地,唔错😗 炒饭都粒粒分明,入面有啲豆角,但个人唔太喜欢阵香料味道🙈-✅猪颈肉。份量超多,而每旧都有啲厚度😬 边边位更加有口感。猪颈肉几时都系我最爱食的部位之一,有咬口,又有油脂香🤤 沾埋个酸辣汁好惹味。都系如果可以烧耐d就好…-✅菠萝。$25有8旧!只系刚刚烧的感觉,如果可以再耐啲会更加香🤔 菠萝够熟够甜,
泰grill
服务🍴: 3.7/5
环境🗾: 3.4/5
性价比🥢: 4.5/5
回头率😚: 3/5

✅菠萝。$25有8旧!只系刚刚烧的感觉,如果可以再耐啲会更加香🤔 菠萝够熟够甜,面头洒上啲辣椒味粉,成个味道咸甜咸甜,几有趣。

个排budget小可以一试,同埋一个人食饭都ok的餐厅。味道正常,价钱相宜。