2020-04-13
夜晚同daddy食晚饭,佢提议去象泰食,因为有串烧。去到量体位入座,要隔枱坐,而每枱都再有隔板,好安心。虽然话有串烧,但我哋竟然无嗌,因为套餐好抵食,二人餐有3款都系$238。 我哋叫咗乌头、生菜包同咖哩牛筋腩,再散叫咗海南鸡饭俾大小姐,同埋叫多份蒜蓉包用嚟点咖哩。最先上枱嘅系黄咖哩牛筋腩,可惜肉唔热,只系微暖,同店员反映之后,佢拎入去再煮,5分钟就成煲嘢滚住上,成件事唔同晒。 黄咖哩唔辣,够香,煲仔细细但好多料,真抵食之选。生菜包偏咸,少辣,肉碎份量一般,但生菜就好多,仲好新鲜。蒸乌头好好味,配菜又多,浸到条鱼入晒味。海南鸡饭(例牌),无骨,啱晒大小姐,鸡好滑又唔太肥,油饭份量好多,足足两碗,可惜有啲硬。呢个蒜蓉包真系不得之了,又香又热,食落去外脆内软,就咁食都好好食,真系必食推介!二人餐可以半价叫饮品,酒类除外,拣咗柚子茶同椰青(椰青唔记得可唔可以用半价),柚子茶太多冰,两三啖就饮完。同场加映花生剧场:入座后等落单等咗好耐,因为有客人叫咗套餐但要用openrice 85折coupon,全间餐厅去服侍佢哋。系!openrice 无话套餐唔用得coupon, 但套餐个餐牌写住呢,我默默
黄咖哩牛筋腩
生菜包
生菜包偏咸,少辣,肉碎份量一般,但生菜就好多,仲好新鲜。
蒸乌头
蒸乌头好好味,配菜又多,浸到条鱼入晒味。
海南鸡饭例牌
蒜蓉包
同场加映花生剧场:
入座后等落单等咗好耐,因为有客人叫咗套餐但要用openrice 85折coupon,全间餐厅去服侍佢哋。系!openrice 无话套餐唔用得coupon, 但套餐个餐牌写住呢,我默默地望住餐牌𠮶一句「不可与其他优惠使用」,其实件事好快就可以完。
结果唔知点计俾佢哋啦,但一定唔满意㗎喇,希望下次店方同openrice都写清楚条款啦,咁就大家都好做。