2023-01-18
今次食既呢間係位於愉景新城既泰國菜,食物選擇好多,價錢都唔貴,Lunch時段去仲有D抵食既Lunch Set🙌🏻我地叫左個菠蘿海鮮炒飯($70)、泰式串燒($78)、泰式薄餅($28)、Thai 2.0芒果糯米飯($60)、芒果沙冰($36)同泰式青檸梳打($12)😛個菠蘿炒飯係lunch set嚟,勁抵🤪個飯好足料,有蠔、魷魚、蝦等等,啲海鮮好大舊同鮮甜,配埋酸酸地嘅提子乾同新鮮菠蘿,好開胃😍最鍾意佢落左好多腰果同肉鬆,口感更豐富❤️串燒方面可以雞牛豬任意配搭,啲肉嘅表面燒到微焦,醃得好入味加埋啲沙嗲醬夠哂香口🤪三款入面雞串最好味,咬落去仲好多肉汁😛薄餅方面唔會煎到好油,表面仲有少少脆,同串燒個沙嗲醬一齊食都好夾😬一餐飯緊係要有埋甜品先完滿🤣個芒果糯米飯有成個芒果,食落好清甜💕個糯米飯好煙韌,甜而不膩,好食!兩杯野飲都好大杯,個芒果沙冰成左山咁😂芒果味好濃,好正😗呢間坐得舒服,野食又ok,啲lunch set又抵,值得一試🤣
兩杯野飲都好大杯,個芒果沙冰成左山咁😂芒果味好濃,好正😗