2021-07-13
喺荃湾𠮶边放工行过去愉景新城 谂住揾吓嘢食对面有间泰国嘢二人套餐几平所以就入咗去试吓去今日系星期六 见到都唔系话好多人食全场得三四张枱 全部人都去晒隔离大家乐食饭😂😂个环境系几舒适同埋干净二人套餐餐牌真系好抵我哋加埋嘢饮都$300左右买单,咖喱炒软壳蟹🦀我觉得佢只酱汁比较淡味食落去 唔会好津津有味嘅感觉好彩冇加钱转蟹 佢个汁真系唔太好食炒杂菜 🥬🥦🥕呢个就好够味 蒜蓉味炒得香不过如果泰国餐厅得呢样嘢好食呢讲就真系唔系咁合格海鲜菠萝炒饭🍍🍚炒得唔够有镬气 唔够热嘅感觉好似他炒左一之后有人嗌就攞返黎叮不过我觉得都尚算还可以个味道冬阴功汤🥣我觉得都尚算不错 有海鲜嘅味亦都有辣味因为佢唔会好咸 味道刚刚好串烧 一牛一鸡🐮🐔我觉得串烧反而几出色个沙嗲酱都好好味呀 呢个都值得加钱去食炸虾饼都热辣辣 不过似系出边买返嚟唔系自己整嘅感觉总括而言其实我觉得如果系间唔中想食下泰国嘢都可以顶下瘾 佢如果你话真系好正宗嘅话佢就唔系啦 集团级数食物嘅感觉 荃湾仲有好多泰国嘢好食 都有好多有特色 所以大家可以考虑吓其他餐厅 但系如果你话抵食咁呢度价钱系唔错 三百几蚊可以食咁多嘢 大家可以再筛选下 不过我下次应该唔
愉景新城 谂住揾吓嘢食
对面有间泰国嘢二人套餐几平