2024-01-31
天气冻冰冰好啱去打边炉,听闻马鞍山新港城中心有间好正嘅泰式打边炉,今晚一于嚟试吓,嚟到之后发觉环境几舒服,座位空间都好阔落,侍应服务态度十分良好,而且又有礼貌!⭐️泰式火锅首先我哋叫咗个$198嘅泰式火锅,拣咗冬阴汤底,个汤底嘅味道一流,少少辣酸酸地,非常开胃,令到食欲大增⭐️配料上,佢包埋包括有虾(3只)、花蛤、泰国牛肉丸(3粒)、泰国猪肉丸(3粒)、鱼丸(3粒)、猪肉片、鸡肉、唐生菜、秀珍菇、蕃茄角、青通菜、粟米芯、泰国米粉。二人食都够食,而且样样食材都好新鲜,吸收埋汤底嘅味道,简直冇得弹⭐️另外值得一赞嘅地方系,每位加$38可以任饮泰式柠檬茶/泰式毒柠梳打!慢慢食慢慢饮,值回票价⭐️原条鲜鲈鱼另外我哋额外加咗条鱼,一睇条鱼个摆法同刀工,就知个厨师好有心机,值得一赞,卖相精美,而且好好新鲜,啖啖肉无骨!⭐️乌冬打边炉点食得乌冬,乌冬简直会吸收哂汤嘅精华,而且非常之弹牙,正📍 555 Thai Fusion (马鞍山)📍马鞍山鞍禄街18号MOSTown新港城中心(4期)3楼3001号舖
⭐️泰式火锅
⭐️原条鲜鲈鱼
⭐️乌冬
📍 555 Thai Fusion (马鞍山)