阿叔泰面 (大围) @asokthainoodle 📍:大围积信街31-51号安信楼地下Q号舖🚗:大围地铁A出口 步行6分钟📞:+852 3565-4224💲:~HKD120/head for dinnerFood quality✔️:牛肉船面、肉碎生菜包👌🏼:阿莱烧猪颈肉、热青柠蜜、泰式奶茶总结:😋身边有朋友赞亦都听过人弹呢间 今次嚟食晚餐整餐唔错无伏嘅 价钱都颇合理 大围街坊想平平地食个泰菜 呢间系个唔错嘅选择👍🏼😋招牌船面无可能唔试 汤底好浓 好重金不换嘅香料味 再听店家话将枱面4款调味料:鱼露 白糖 白醋同辣椒粉捞入去 令𠮶汤底更出💕最尾余韵带点甜味 配金边粉一流 伴碟嘅牛肉就普通 唔太嫩 但汤底很好 如果肉质改善会更好食 另外点牛肉但配猪肉丸又系令我有点不解😋肉碎生菜包喺泰菜嚟讲系好普遍嘅一道 呢度嘅肉碎辣椒🌶️唔会太过份 肉碎亦唔会太碎 包落生菜度就唔会输系边🤔烧猪颈肉都几大块 外层焦香嘅炭烧味好惹味 但太干身冇咗嫩滑嘅口感 配嘅酱都太过稀稠 配船面𠮶汤反而更出色🫡🤔两杯饮品就正常发挥 🤔舖头入面同外面墙上都系璧画 充满艺术气息 店内选择嘅泰式歌曲都比较入耳😎😨衞生可以再作改善
阿叔泰面 (大围) @asokthainoodle
📍:大围积信街31-51号安信楼地下Q号舖
🚗:大围地铁A出口 步行6分钟
📞:+852 3565-4224
💲:~HKD120/head for dinner

Food quality
✔️:牛肉船面、肉碎生菜包
👌🏼:阿莱烧猪颈肉、热青柠蜜、泰式奶茶

总结:

🤔两杯饮品就正常发挥