2018-09-12
星期一晚同阿爸去了土瓜湾探亲戚, 唔知附近有咩好食, 就去了酒楼, 本身打算点小菜, 见到二人海鲜餐几吸引就试下门面唔错~红烧皇子乳鸽: 乳鸽都几厚肉, 肉质滑,味道正,配有淮盐白灼生猛海虾: 海虾大大只, 新鲜虾, 虽然是白灼, 反而可以食出海虾的鲜甜金银蛋浸菜苗: 有皮蛋,咸蛋香, 但不会太咸油盐水浸花甲: 比想像多花甲! 味道偏淡, 但连同汤汁一起食就很滋味豉汁蒸鲜元贝: 元贝蒸完都算大只, 新鲜的, 不过我喜欢食蒜蒸, 阿爸就喜欢豉汁蒸酥炸大生蚝: 外脆, 但我一般生蚝, 怕会腥所以都给阿爸食上汤龙虾伊面: 龙虾好食! 炸一炸再荟上汤, 一拉就出晒肉, 弹牙的! 伊面吸晒汤汁, 偏淋身, 味道鲜甜清蒸游水海上鲜: 今晚是蒸仓鱼, 其他我已经食到好饱, 想不到蒸鱼是大大条!!! 炒饭: 味道偏淡, 米假粒粒分明, 上饭时我已太饱, 只食了少许, 内有提子粒, 咬紧啖饭会有甜提子, 几特别~跟餐有一杯饮品, 椰子水&果汁先生坐了阵都7,8成满, 走人时差不多坐满人, 难得酒楼晚市咁好生意!! 以二人海鲜餐438免茶芥加一来说, 性价比高的~ 而且酒楼好似有其他优惠, 但我们太饱点不
红烧皇子乳鸽: 乳鸽都几厚肉, 肉质滑,味道正,配有淮盐
金银蛋浸菜苗: 有皮蛋,咸蛋香, 但不会太咸
酥炸大生蚝: 外脆, 但我一般生蚝, 怕会腥所以都给阿爸食
跟餐有一杯饮品, 椰子水&果汁先生
坐了阵都7,8成满, 走人时差不多坐满人, 难得 酒楼晚市咁好生意!!
以二人海鲜餐438免茶芥加一来说, 性价比高的~ 而且酒楼好似有其他优惠, 但我们太饱点不了~