2019-07-06
#金牌源记 (荃湾)同男友两个人都好可好难两个人买各款海鲜返屋企食。🤷🏻♀️一黎份量好难买,二黎买足咁多款价钱都好贵。😍近年来火热嘅海鲜蒸气锅成为我哋不二之选。去荃湾行街见到呢间门口有人等位里面坐满人,✅门口大大只字写海鲜套餐$288无加1咁抵,🤤就流哂口水啦。#茶树菇汤足料清甜但只系暖暖地,😇觉得热啲好饮啲。海鲜样样都新鲜,🌊清蒸关系大多只系加蒜蓉姜调味,✨保留左海鲜嘅原有鲜味又唔花巧。#波士顿龙虾#十头鲜鲍鱼 好大只#大鳝 n #花尾龙趸 #清蒸海虾#蒸大蚬#梅菜蒸娃娃菜#蒜蓉蒸扇贝蛏子皇#长筒鲜鱿陈村粉#源记荷叶蒜蟹饭记得留肚食,🤭原来饭先系精华。其实食完之前啲嘢已经好饱,但呢个饭令我到系饱嘅状况之下度食唔停口。😏饭带有荷叶香蒜香蟹香,十级正。#红豆沙甜品作总结,🙂但红豆沙唔够沙,水比较多所以似饮紧红豆汤不过味道都几好。顺带一提因为铺头地方唔大,二人枱会有啲迫,最好就三、四个人去食啦。IG/FB:eat_neverlandOpenRice/DianPing: yplyplypl Email: eatneverland@yahoo.com
#茶树菇汤
足料清甜但只系暖暖地,😇觉得热啲好饮啲。
#波士顿龙虾
#十头鲜鲍鱼