2021-11-12
⛴ 新潮发海鲜菜馆 (长洲) ⛴-山长水远黎到长洲🥲点知开门嘅舖头得好小😖连大鱼蛋都冇食就知咩料啦😖我地系星期二去嘅😢记得如果去嘅话避开星期二😢我地求其揾间食海鲜嘅餐厅入去食🤭估唔到又几好㖞!我哋两个人叫咗三个𩠌,仲有送一碟油菜同一个粟米羹(大约一人一碗)🤤都只系💰248🤭-蒜蓉蒸开边虾:蒜蓉蒸虾啲虾好新鲜🦐粉丝索晒虾嘅鲜味😍再加埋蒜蓉😍好香好惹味,开边嘅虾食落都冇咁麻烦😹唔洗meet👾-辣酒东风螺:本身就好钟意食螺嘅我地,见到呢个梗系唔执输叫返个先啦🤭大部份都系我食嘅😂但系食咗咁多只一粒沙都冇🤤而且够晒入味😍不过呢个真系偏辣少少🌶所以大家食得辣先好叫🤭🤭-避风塘炒蟹:唔好睇价钱咁平,入边都有成三只蟹🤤而且有只重几多膏下👾避风塘就唔算好辣,上面有啲炸蒜喺度加埋一齐食好惹味🤤-加咗支嘉士伯💰35—(非专业,完全跟据个人口味☺)食物:8/10环境:8/10服务:8/10人均消费:$150———————————————▪店舖名称: 新潮发海鲜菜馆 (长洲)▪店舖地址:🔸 长洲北社海旁路13号地下C号舖-----------------------
蒜蓉蒸开边虾:
辣酒东风螺:
避风塘炒蟹:
加咗支嘉士伯💰35
—
(非专业,完全跟据个人口味☺)
食物:8/10
环境:8/10
服务:8/10
人均消费:$150
———————————————
▪店舖名称: 新潮发海鲜菜馆 (长洲)
▪店舖地址:
🔸 长洲北社海旁路13号地下C号舖