2016-01-17
今日天气冻冻地,就想打边炉喇!系街到见到有人派传单,原来有间新开既鸡煲边炉,新张期内仲有象拔蚌刺身送!咁就上去试试先由于1830 时间仲早,我地3个人就比间独立房比我地坐,入面有电视,正!之后决定叫左个唔辣鸡煲(佢有得简麻辣),跟住佢仲叫我地选埋打边炉汤底,原来佢分两个煲上,因为食开都系一煲过,汤底简左蟹窝花甲1:鸡煲都多肉同大件,3人份量,味道唔会太咸,鸡都比较入味2:象拔蚌刺身(送既) 好新鲜,份量都多3:蟹窝花甲汤底最终轮到主菜!真系有蟹同花甲系入面,真系都多架㖞!随后佢上埋个海鲜盆,原来系跟餐既!啲海鲜都好大份,唔系细细只咁,同埋都好有鲜味~啲配菜同牛脊颈都系任叫!4:当我饱到hihi时,侍应走黎问我地食咩甜品,原来都系跟餐,叫左3.6 牛奶燕窝炖蛋白同焦糖炖蛋燕窝,好好味!食后感:我份人比较细食,食完啲海鲜都饱饱地,后来发觉仲有牛脊颈同啲配菜系任叫,汽水五花茶都任饮~ 每位$258 呢个价钱真心抵!而且有独立房坐得都舒服,下次试过埋9层塔先~
今日天气冻冻地,就想打边炉喇!
1:鸡煲都多肉同大件,3人份量,味道唔会太咸,鸡都比较入味
2:象拔蚌刺身(送既) 好新鲜,份量都多