2023-12-20 54 浏览
观塘裕民坊不乏高质餐厅,当中既「东罗泰馆」最深得我心☺️ 食物味道正宗又精致,价钱亲民,环境舒适,装潢充满泰式风情~ 食完都想再encore呀😍.ᐟ 晚市2人餐超高性价比✅ 只需$348包哂2份餐汤﹑2份小食﹑2个主菜﹑饮品,有多款正宗泰国菜式,选择丰富,食完真系饱肚感十足.ᐟ ❝ 冬阴功汤 & 碎肉冬瓜粉丝汤 ❞冬阴功味道浓郁,带有微微椰香,酸辣惹味,仲有弹牙大虾,非常足料.ᐟ 而碎肉冬瓜粉丝汤比较中式,入口清甜,有住家汤既感觉。❝ 香叶肉碎蘑菇沙律配生菜 ❞猪肉碎份量好多,加以泰式香料调味香辣惹味🌶️ 食唔到辣既朋友仲可以叫餐厅走辣或少辣架~ 生菜大块又新鲜,包住肉碎一齐食好爽脆,口感丰富。❝ 烤鱿鱼须 ❞鱿鱼须够新鲜,肉质弹牙,烧得好香口~ 配上蒜粒﹑泰式酱汁更加惹味🤤❝ 芭堤雅炭烧脆烧鸡 +$58 ❞招牌烧鸡果然名不虚传,推介必试🌟.ᐟ 落单后即叫即烧,需等20-30分钟,保证新鲜热辣.ᐟ 鸡皮烧至香脆,内里肉质滑嫩,以泰式香料腌过后非常香口,好味程度令人难以抗拒😋❝ 姜黄菠萝炒饭配手作猪肉串 +$18 ❞以原个菠萝上菜🍍 单系卖相就令人食指大动👍🏻 炒饭粒粒分明,带有姜黄味道又唔

❝ 冬阴功汤 & 碎肉冬瓜粉丝汤 ❞

❝ 香叶肉碎蘑菇沙律配生菜 ❞

❝ 烤鱿鱼须 ❞

烤鱿鱼须

❝ 芭堤雅炭烧脆烧鸡 +$58 ❞

❝ 姜黄菠萝炒饭配手作猪肉串 +$18 ❞

以原个菠萝上菜🍍 单系卖相就令人食指大动👍🏻 炒饭粒粒分明,带有姜黄味道又唔会辛辣,配有丰富馅料:菠萝粒﹑提子干﹑腰果﹑肉松等,足料有诚意.ᐟ 而手作猪肉串同样高质,两串都烧得刚好,保持肉汁,本身既酱汁调味已经好香口,咁丰富真系超满足🥹

❝ 泰式街头椰子雪糕 +$38 ❞

两大球椰子雪糕超抵食🤤 椰子味道香浓,口感软滑,仲加左粟米粒﹑栗米片做配料,估唔到几夹,口感够丰富.ᐟ
泰式街头椰子雪糕
烤鱿鱼须