2012-12-01 23 浏览
星期六下午,揾埋家姐同爸爸妈妈出动去正在减价既百货公司行下,差唔多成2点先到,揾地方食左个lunch先. 见到金饍,之前响旺角店食过好多次,lunch set都几ok,所以就试下呢间。原来,康怡店下午一点半后入座,全单有八拆㖞!正!我地四个人,唔想食太多肉,所以只叫左两个烤肉饭,再加个人参竹丝鸡。不过,本身个餐有前菜,所以都好足够架!每个餐都奉送三款前菜,当然唔少得泡菜啦!仲有大豆牙菜同菜,样样都好好味,清清地,好开胃!而泡菜个味应该改良左,就番香港人既口味,唔系太辣,老人家都接受到!至于人参竹丝鸡,因为平时食lunch时间好赶,冇机会试,今次可以有时间慢慢食,就叫左比爸爸妈妈试下。材料都算几足,成只乌鸡,里面有糯米,仲有细细条既人参添!不过,我个人就唔系太钟意个味道,略为苦!可能呢D就系参味啦!我同家姐就主力食烤肉饭,两种烤肉都系铁板上,热腾腾!而且份量都几多,好似食唔完咁!我相信烤肉唔系新鲜肉,但经过处理同烧烤,加上洋葱同烧汁,味道非常野味,而且肉质都几滑。空口食就略咸,好彩个餐有跟白饭,一齐食就刚刚好!好快就成碗饭食晒啦!不过,食完就见到铁板上仲有好多油,都系少食多滋味啦!整体而

前菜
人参竹丝鸡 $102

整体而言,呢餐港式韩国餐都不过不失啦!八折左每人都唔驶50蚊,仲想点呀!而且,仲左两张200蚊coupons,一个月内帮衬满600蚊就可以用一张‧

烤鸡肉饭 $58
烤猪肉饭 $60
题外话/补充资料: 康怡店下午一点半后入座,全单有八拆。
2012-10-27
前菜