2019-08-21 1702 浏览
近日睇报导得知都市闲情李锦联先生来到西九龙中心开餐厅,主打海南鸡饭,我都想试好耐,难得今晚得闲,就去一试!上到西九龙八楼美食广场,原来都有几间海南鸡饭,差啲搞错,行到去近玻璃幕墙电梯位置,见到大大个ben哥真人坐响到,我就知我揾到喇!(不过无影相🙈)Ben哥好亲切地招呼左我买饭,亦亲自为我递上托盘,不过呢啲都系其次,最重要系试味!就咁睇个卖相都几吸引,但明显个饭就唔系油饭,佢亦配左个汁点鸡,酸酸地几好味。个鸡食落真系好滑,佢仲特登俾左鸡脾我,其实鸡脾都真系几难煮到咁滑,我平时煮开都知,所以$48食到咁高质素既鸡系几超值!唯一可惜系个饭可以改进,如果有汤会更完美,始终海南鸡饭系要配油饭同一碗汤!去过泰国你会明我讲乜🤣希望更多人知道呢间餐厅,始终ben哥退休追梦创业,一定要支持!👏🏻

2019-08-09