2018-09-02
在 FB 见到呢间酒店内火锅店,中午 buffet 任食超平 , post 啲相片都几吸引,重要系 88 蚊任食…… 心中怀疑是否真架 ? 当然要有犯险精神啦 揾咗星期日试一试 ,星期六及 日 , 每位要加 $10 ,即 $98再加一,价钱太合理啦 ,当中大部份食客应系团购 。先讲地方,其实摆放食物地方较迫,人太多,较难攞食物 , 因限时 75 分钟 , 所以都几赶,食物种类是几多 , 前菜,熟食 , 沙律,甜品,饮品,雪条,重有大量火锅之配料任取 。今天我系选择 $98 餐 , 选一个主菜…… 其他食物任取 , 当然可选火锅 , 都系选一种肉类…… 其他任食 。价钱会有些不同 , 其实都系抵食 ,如果胃口几好,食火锅都 5 错架 。其实任食已经好饱 , 讲真,质素真系 5 差……当然以这价钱论,refill 都快 。 埋单平均每位 $108 , 去饮茶都要啦,还有就系食物选择一定多过酒楼 。顺便一提…… 炸鱼皮 , 超乎预期 , 系新鲜炸起,食时还是暖的,几松脆 ,味道刚好