今日去左太子食饭~同事推荐黎烚时.滚动打边炉两个人去打边炉最怕就系冇得拣份量,试唔到多野🥲而呢间就可以拣一份/半份而且价钱合理,岩晒我呢啲样样都试下嘅人👍🏻汤底叫左椰子鸡汤,汤底清甜,鸡件好新鲜食落肉质嫩滑双并饺鲜虾云吞同鱼皮饺都好新鲜,尤其想讲觉得呢度嘅鱼皮饺好好食😂块皮比起一般食到嘅烟韧、口感弹牙广岛蚝只只都大大只而且厚肉~食落鲜甜唔腥,叫一份系冇错嘅🤣油麦菜&莴荀片蔬菜类半份嘅份量都一啲都唔少~两种蔬菜都好新鲜,味道清甜双并滑(蟹籽虾滑+墨鱼滑)全晚MVP一定系呢个双并滑!先讲虾滑,非常爽口弹牙,食得出系真材实料嘅虾滑,唔系落左劲多粉去整果啲👍🏻平时食到嘅墨鱼滑,通常口感都会相对软淋,但呢个墨鱼滑食落系弹牙,出街打边炉真系比较少食到呢个质素,仲要价钱唔贵!温馨提示:双拼滑系放晒系同一枝管度,唔洗以为俾少左😂新鲜炸响铃比起细细旧嘅响铃,我更加钟意呢种长响铃😋响铃食落新鲜,唔会有油膱味,口感松脆!嗌半份真系唔够喉🙈除左食材新鲜,食物质素好之外,呢度嘅店员服务都好好,非常亲切,仲会主动帮手清走汤上嘅浮沫,单系用心嘅服务已经绝对值得再encore🥰
今日去左太子食饭~同事推荐黎烚时.滚动打边炉
汤底叫左椰子鸡汤,汤底清甜,鸡件好新鲜食落肉质嫩滑

双并饺

广岛蚝
只只都大大只而且厚肉~食落鲜甜唔腥,叫一份系冇错嘅🤣

油麦菜&莴荀片
蔬菜类半份嘅份量都一啲都唔少~两种蔬菜都好新鲜,味道清甜

双并滑(蟹籽虾滑+墨鱼滑)
温馨提示:双拼滑系放晒系同一枝管度,唔洗以为俾少左😂

新鲜炸响铃

• 椰子鸡锅