2007-12-19
有位街坊介绍了我们去小蔡打边炉, 猛话60蚊任食好抵.当然唔好预系咩贵料, 但鱼虾蟹乜都有, 最紧要系新鲜. 只蟹d羔多到爆出黎, 桂花鱼切好系成条上, 又有九肚鱼, 鱼肠, 牛肉等等例牌野. 不过听老细话要食乜唔驶睇餐牌, 主要系睇下果日佢地有咩货. 不过我谂佢地要keep住d料要新鲜, 所以唔一定会好多货... 所以熟架步o既朋友一坐低就拿拿临叫佢整多两只蟹.(当然我地系预食得晒先叫定, 浪费食物好折堕, 唔sure食唔食得晒千祈唔好咁做)老细好好招呼, 成日惊我地唔够食问我地要唔要多d, 少货o既又会话俾我地知问下要唔要叫定先, 条鱼系我地食食下佢自动波俾我地. 不过有时人多d阿姐可能反应慢少少, 但都算系ok.听讲呢度d小菜都好食, 我都见好多街坊帮衬.同埋楼下系咪点错相呢? 附近有间食烧味架㖞... 不过食烧味黎讲, 除非系果间茶餐厅出名食烧味, 否则我就唔敢博...其实都系果廿零蚊货仔, 都系预左填饱肚就算果只架啦, 唔系食到肚痛或者太离谱咪由得佢啰. 无啦啦咁俾人整个劣评好可怜架.
听讲呢度d小菜都好食, 我都见好多街坊帮衬.