2019-09-27 23 浏览
今日下午一点去咗我朋友屋企探佢 佢话附近有间火锅店好好食我哋就 落咗去打边炉 入到去环境好清幽 枱与台之间有一定距离。 打开 menu, 佢有唔同汤底可以选择,有辣有唔辣,任君选择。我哋叫咗一个蕃茄汤底,同一个大补肉骨汤底。 两个汤底味道多好浓郁好好食。黎得打边炉梗系叫佢嘅雪花肥牛,我哋叫咗半份雪花肥牛,好香牛味。叫咗佢嘅莴笋片,莴笋切到好薄,食落好入味。另外叫咗佢嘅包心丸咬落去佢嘅汁会爆出嚟好好食。叫咗佢嘅红薯粉,好得意佢系一片片片状,煮完之后烟靭靭,好得意。另外叫咗佢嘅红糖糍粑, 糯米糍俾脆脆嘅红糖包围外脆内软十分好食。因为好颈渴所以我亦都叫咗佢嘅落神花茶,洛神花茶酸酸甜甜好解渴。个人觉得佢嘅性价比好高,好值得食。 如果下次上打边炉会再试。
叫咗佢嘅莴笋片,莴笋切到好薄,食落好入味。
另外叫咗佢嘅包心丸咬落去佢嘅汁会爆出嚟好好食。