2022-10-25
呢期小编成日食韩国炸鸡,小编自己都唔知点解😆😆就系久唔久好想食炸鸡❤️ 铜锣湾Sodam小编真系食左好多年,佢都系kind of 韩风初期已存在既炸鸡店始祖,同一大班哈韩友人最中意饭聚既地方!而家就成行成市,周街都有一间炸鸡店系左近。小编今次拣左佢既全日90分钟放题餐, 放题内容都唔少选择,有炸鸡、焗鸡、Pizza、前菜小食全部都可以拣, 如想另叫主菜有半价优惠,饮品就买一送一都几抵!🥗前菜【韩式酸萝卜】腌到好够酸够晒开胃,钟意食酸嘅人超级推介,但小编自己食唔到太酸。【韩式辣拌海蜇】海蜇超级好味! 小编忍唔住食到尾声都要encore多一份! 佢地海蜇个汁同出面有少少唔同,呢碟真系不可小看既一碟前菜❤️❤️❤️❤️【凉拌水冷面】面质似鸡蛋面而非好弹牙果只面质好彩佢个份量细细份,可以满足到样样都想试但又唔怕食唔晒!【韩式辣泡菜】加左萝卜丝个视觉同口感都丰富左,唔错! 【柚子醋沙律】食咁多炸鸡有碟菜食下绝对可以balance 下!【芝麻菠菜】好爽口,几好唔错!因为小编好慢d菜淋pat pat。【蜜糖牛油粟米】正正常常,小编觉得如果多d牛油会更好!【热带放题薄饼】Pizza 个茄汁base 味道较淡,对
🥗前菜
【韩式酸萝卜】
【韩式辣拌海蜇】
【凉拌水冷面】
面质似鸡蛋面而非好弹牙果只面质
好彩佢个份量细细份,可以满足到样样都想试但又唔怕食唔晒!
【韩式辣泡菜】
加左萝卜丝个视觉同口感都丰富左,唔错!
【柚子醋沙律】
食咁多炸鸡有碟菜食下绝对可以balance 下!
【芝麻菠菜】
好爽口,几好唔错!因为小编好慢d菜淋pat pat。
【蜜糖牛油粟米】
正正常常,小编觉得如果多d牛油会更好!
【热带放题薄饼】
Pizza 个茄汁base 味道较淡,对热爱重口味既小编黎讲有点失色。
🍗炸鸡
【香草青柠炸鸡】
鸡件全部都好脆,小编超喜欢佢鸡皮脆卜卜好香既感觉!青柠汁口味非常之开胃!
【辣味炸鸡】
食炸鸡唔少得食辣味,同炸鸡系绝配!❤️
【韩风紫菜焗鸡】
紫菜口味其实应该唔错,不过小编觉有如过系配炸鸡会更好味!
【浓蒜炸鸡】
蒜味真系劲香浓好好味,大推介!!😋
【蜜糖芥末香葱炸鸡】
另一款开胃之选!好多口味都非常之搭!
佢既鸡系新鲜即炸,全部都热辣辣同埋卜卜脆上枱,
食到唔停口!😋😋岩岩发现原来餐厅有做外送, 下次小编去staycation 想encore 食炸鸡宵野唔使经外卖平台啦!劲方便!👍🏻❤️
🍹饮品
【提子特饮】
杯野饮个杯超大!好似个头咁大 !入边仲有条雪条劲特别,提子特饮系巨峰提子味几正!
【蓝橙乳酸】
杯野饮个既颜色劲靓!渐变海洋蓝白色! 边食边饮眼睛睇得好过瘾!