2024-09-27
今日嚟到呢度食韩式烧烤餐厅嘅环境设计简约干净,营造出舒适嘅气氛。枱与枱之间嘅距离恰到好处,提供咗足够嘅私人空间。适逢佢哋有周年庆祝二人餐,就叫咗佢哋嘅二人套餐啦。叫完个二人餐冇几耐,店员就已经已经送上开胃小菜同酱汁。酱汁种类非常之多,有孜然粉,辣酱,花生芝麻秘制酱汁,烧肉酱等。首先嚟嘅就系牛肉海带汤,一上场就滚住咁样上枱,如果冬天嚟真系好正,热辣辣,暖笠笠。饮完汤之后,啲新鲜嘅牛肉鸡肉食材就已经铺满成张枱。餐厅主打韩式烤肉,肉质鲜嫩,选择多样,烤完之后香气四溢,肉汁丰富。酱料亦相当出色,特别系他们自家制嘅花生芝麻酱 ,咸香浓郁,完美提升咗肉嘅味道。餐厅仲提供多款小菜,例如萝卜泡菜,薯蓉,沙律,蒜头同生菜。由于我哋好钟意将啲肉夹住啲生菜嚟食,食完啲生菜,店员都会帮我哋refill。服务方面,店员亲切友善,会细心介绍每款肉类嘅最佳烤法,亦会帮忙照顾烤炉嘅火候,仲会不时帮我哋换下个烤网同斟茶。总括而言,呢间烤肉餐厅环境干净,食物份量足,两个人就啱啱好啦。喺尖沙咀同朋友食饭,又可以多一个选择。
适逢佢哋有周年庆祝二人餐,就叫咗佢哋嘅二人套餐啦。