2023-07-10
永遠一有未試過既餐廳,就會好想即刻試,今次就去咗新都城嘅七月烤魚,嗌咗佢嘅二人餐,真係超抵食首先前菜有 〈芥末涼拌秋葵〉🥗秋葵好爽口,而且少少芥末辣味更加開胃。〈蒜蓉燒生蠔2隻〉🦪生蠔好大隻,加埋蒜蓉燒更加帶出佢嘅鮮味。再可以揀四款串燒,我哋就揀咗以下四款〈燒雞軟骨串〉🐤🦴〈燒韭菜〉🥬〈燒雞腎〉🐥〈燒玉米〉🌽餐廳專登有個火爐熱住啲串燒,所以可以keep住熱辣辣。雞軟骨同雞腎都好爽口,燒韭菜加埋啲辣粉好惹味,粟米亦都好甜。〈海鱸魚 藤椒青椒口味〉🐠🫑之後就嚟到今日嘅主角,就梗係烤魚啦,我哋揀咗海鱸魚,口味就揀咗佢推介嘅藤椒青椒口味(小辣)。海鱸魚魚肉好滑溜,而且冇細骨,可以大大啖食魚肉。湯底配有青椒味道感覺會比較清新,再加上少少辣味吊味,好容易就食晒成條魚。之後我哋再加咗〈娃娃菜〉+〈魚豆腐〉,魚豆腐好彈牙,而娃娃菜可以吸晒湯底嘅味,入哂味好濃味。〈冰粉〉🍧最後甜品有冰粉解番辣,成個人好涼快。〈爆珠芒果乳酸茉莉綠茶〉🥭〈爆珠草莓番石榴乳酸蘇打〉🍓我哋半價加錢加咗兩款特飲,兩杯嘅水果味都好濃味,而且配有爆珠好有口感,而且甜度適中解辣一流。
首先前菜有 〈芥末涼拌秋葵〉🥗
秋葵好爽口,而且少少芥末辣味更加開胃。
〈蒜蓉燒生蠔2隻〉🦪
生蠔好大隻,加埋蒜蓉燒更加帶出佢嘅鮮味。
再可以揀四款串燒,我哋就揀咗以下四款
〈燒雞軟骨串〉🐤🦴
〈燒韭菜〉🥬
〈燒雞腎〉🐥
〈燒玉米〉🌽
〈海鱸魚 藤椒青椒口味〉🐠🫑
〈冰粉〉🍧
最後甜品有冰粉解番辣,成個人好涼快。
〈爆珠芒果乳酸茉莉綠茶〉🥭〈爆珠草莓番石榴乳酸蘇打〉🍓