2023-11-04 186 浏览
.⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯系K11 同闺蜜行街shopping,见到呢间韩国烧烤舖头好多人排队。装修都好精美,分咗两部份,一部份系韩烧,一部份就系食其他韩食,云石枱面好fancy!餐厅引入一级韩牛,以360小时湿式熟成处理,以确保新鲜程度贴近韩国当地韩牛,肉质更鲜嫩湿润,肉味更香。我选择咗精选二人韩烧套餐$378极级霜降肉韩式调味牛肋骨肉 牛膈肌牛肋骨包饭菜菠萝烧烤(三选一)牛舌牛大肠/牛小肠烧虾及什锦蔬菜小食(三选一)韩式生拌牛肉招牌炸鸡(四件)芝士紫菜饭卷伴生牛肉 (加$18)韩牛果然好滋味,肉味浓郁,满满嘅油脂喺铁板上面烧到哒哒声,令人食指大动!当中我最钟意食牛肋骨,一啲都唔韧!牛大肠都好肥美,处理得好干净!芝士紫菜饭伴生牛肉生牛肉肉质鲜嫩,用咗酸酸甜甜嘅酱汁腌制,口感好清爽。紫菜饭外面用面粉包裹炸过嚟,超级香口!另外餐厅仲配左唔同嘅酱料俾我哋配搭牛肉,例如海盐,Wasabi,芥茉酱,同埋韩式辣椒酱!饮品方面我就选择咗蜜桃同埋柚子梳打,原来佢哋啲嘢饮都系用罐装自家制,好有心思!而且喺葵芳都有分店㗎如果唔想错过其他好介绍,记得follow我呀😘多谢大家!!!

我选择咗精选二人韩烧套餐$378

牛大肠/牛小肠
烧虾及什锦蔬菜

小食(三选一)
韩式生拌牛肉
招牌炸鸡(四件)
芝士紫菜饭卷伴生牛肉 (加$18)

牛大肠都好肥美,处理得好干净!

芝士紫菜饭伴生牛肉

而且喺葵芳都有分店㗎

你嘅支持就系我嘅动力!记得点赞❤️

⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯

马场洞烤肉专门店 (K11购物艺术馆) (尖沙咀)
尖沙咀河内道18号K11购物艺术馆1楼107号舖The Jang