2017-09-18 2083 浏览
𠮶日放假谂住去食放题,听朋友介绍油麻地附近有一间烧肉放题好抵食,咪去试吓。六点钟去到即刻有位。价钱真系好超值。加$40仲可以升级添。好细心有牛油纸,唔会咁易痴底,同感觉好干净。饮品都有好多选择,仲有自家制凉茶,我去𠮶日系罗汉果茶。枝豆好好食,天妇罗虾大大只,新鲜又爽口。刺身款式都有好多,全部都好鲜甜,特别系帆立贝同甜虾。首先烧肉类,有我最钟意嘅牛肉。牛肋肉-雪花分布平均,七成熟好有牛味。一口和-牛入口即溶,好淋又唔会有渣。盐烧豚背肋-好爽口。法式香草羊架-大大件,啖啖肉,好入味。之后烧海鲜。虎虾-好大只,食落好爽口,仲好新鲜添。带子-鲜甜而且肉厚。墨鱼软骨-好特别又少见,推介食落好爽口。最后烧蔬菜。翠玉瓜-味道清新,鲜甜爽脆。鸡髀菇-烧完之后,菇味出晒嚟。其他款式嘅野菜类都好新鲜。芝士麻吉一定要点来试吓,味道好特别。甜品有四款,胡麻雪糕好有芝麻味,好少见咁有芝麻味嘅胡麻雪糕,绿茶雪糕钟意食绿茶嘅一定要试,芒果糯米糍味道好清新,意大利芝士蛋糕细细旧好好味,所有甜品唔太甜啱晒我。八点走嘅时候发现好多人,如果唔想等嘅朋友可以预早打黎预订。整体上食物款式多,又新鲜,服务员态度都好好,会不停留意
六点钟去到即刻有位。
价钱真系好超值。
加$40仲可以升级添。
好细心有牛油纸,唔会咁易痴底,同感觉好干净。
饮品都有好多选择,仲有自家制凉茶,我去𠮶日系罗汉果茶。
枝豆好好食,天妇罗虾大大只,新鲜又爽口。
刺身款式都有好多,全部都好鲜甜,特别系帆立贝同甜虾。
首先烧肉类,有我最钟意嘅牛肉。

牛肋肉-雪花分布平均,七成熟好有牛味。
一口和-牛入口即溶,好淋又唔会有渣。
盐烧豚背肋-好爽口。
法式香草羊架-大大件,啖啖肉,好入味。
之后烧海鲜。

虎虾-好大只,食落好爽口,仲好新鲜添。
带子-鲜甜而且肉厚。
墨鱼软骨-好特别又少见,推介食落好爽口。
最后烧蔬菜。

翠玉瓜-味道清新,鲜甜爽脆。
鸡髀菇-烧完之后,菇味出晒嚟。
其他款式嘅野菜类都好新鲜。

芝士麻吉一定要点来试吓,味道好特别。
八点走嘅时候发现好多人,如果唔想等嘅朋友可以预早打黎预订。

整体上食物款式多,又新鲜,服务员态度都好好,会不停留意我哋𠮶张牛油纸状况,发现需要换嘅时候就会自动同我地讲。

• 刺身
  • 虎虾