2017-05-09
今日放假,约咗朋友出去行街,佢提议去食烧肉,话 呢间烧肉放题好抵食,就顺佢意去试下啦~下午1:30pm 去到,唔使等位,直入~ 小店唔算太大,但一枱有一炉,坐得都唔算太逼~午市原来只系$168 一位,另加$40 就可以食埋 升级王牌放题, 升级嘅嘢包括有:虎虾、刺身带子、帆立贝、牛肋肉 、马刀贝、法式香草羊架。 一场嚟到就梗系试埋啦~放题都几多选择,有肉类、海鲜类、 和食类、炸物、刺身先嚟烧啲海鲜先,虎虾几大只,烧落啲虾好香,食落好爽口,唔痴壳,应该几新鲜~带子好鲜甜 ,而牛油青口,落咗牛油味令到烧出黎嘅青口好香~再嚟烧我最喜爱的牛肉,有牛肋肉同埋一口牛,牛肋肉雪花分布平均,烧几下已经7成熟 ,好有牛味~一口牛我觉得最正,入口好淋, 食落唔会渣,呢个我再encore咗几次~刺身算系几新鲜,带子甜虾都好爽~炸物系即炸既,上枱仲热辣辣,good!蟹籽沙律, 枝豆, 杂菜和乌冬自家制罗汉果茶, GOOD!总括黎讲,款式都算多,又刺身又烧肉又炸物,抵!
带子好鲜甜 ,而牛油青口,落咗牛油味令到烧出黎嘅青口好香~ 再嚟烧我最喜爱的牛肉,有牛肋肉同埋一口牛,牛肋肉雪花分布平均,烧几下已经7成熟 ,好有牛味~
一口牛我觉得最正,入口好淋, 食落唔会渣,呢个我再encore咗几次~ 刺身算系几新鲜,带子甜虾都好爽~ 炸物系即炸既,上枱仲热辣辣,good!
蟹籽沙律, 枝豆, 杂菜和乌冬
自家制罗汉果茶, GOOD! 总括黎讲,款式都算多,又 刺身又烧肉又炸物,抵!