餐厅: 家傳滬曉
资讯:

2021-07-01 1616 浏览
成日经过呢间沪菜都冇乜留意佢🤣但系见屋企人好推介 𠮶日就同佢地一齐食😎.📌北京填鸭 $380我第一次食皮片鸭 所以比较唔到☝🏻但系真系一食就爱上了😍鸭皮脆卜卜 加埋层肥膏 够晒甘香 爆晒油脂好邪恶😈呢到嘅片皮鸭肉同皮系痴埋唔系分开嘅 所以食落冇咁漏😋旁边仲有青瓜,大葱同山楂条🤩个卷皮唔太薄唔太厚 几烟韧 包到满一满塞入口真系好满足🤤.📌山东烧春鸡 $148个春鸡好搞笑 佢系拆咗层鸡皮然后成块铺喺面 啱晒唔食鸡皮嘅人🤣春鸡原只上 呢个价钱都几抵🤑不过平时啲春鸡会烧到皮脆脆地 但呢到似普通豉油鸡🙈除咗拆皮仲拆埋骨 食落啖啖肉😋肉质几嫩滑 唔错👍🏻.📌招牌生煎包 $70见佢写住招牌就嗌咗份嚟试 一份五个都几抵食😚包底煎到好脆🥰不过包体就好湿好淋 口感麻麻 同埋劲油🥺原本以为咁应该入面会有好多汁 点知冇生煎包爆汁🧐系食落有少少肉汁咁🤣.📌京式葱油饼 $62圆碌碌嘅葱油饼好可爱 平时都系一块咁😝原本expect佢系手抓饼烟烟韧韧 不过佢真系饼 松脆嘅饼🥠系几特别 但系有少少干 感觉几热气🤏🏻好彩佢入面有好多葱花 加埋葱油湿湿地 balance番😎同埋食落都真系几香口😋.📌干煸四季豆 $88细佬见
📌北京填鸭 $380

招牌生煎包

📌京式葱油饼 $62
京式葱油饼

📌干煸四季豆 $88
细佬见到必嗌嘅四季豆🤪炒得唔算太有获气🙈但系钟意佢唔会油腍腍 同埋啲肉碎唔会得肥膏 几好食😋不过完全唔辣 唔够惹味🌶
干煸四季豆

北京填鸭