2023-12-18
平时好少食中餐🥢今次我地去左荟聚轩呢间虽然系科学园内知名既高级中菜厅但听朋友食过𝑺𝒉𝒂𝒓𝒆价钱合理 水准亦唔错👍🏻宜家堂食仲做紧片皮鸭优惠~ 所以过去试下🦆粤式片皮鸭堂食优惠$168一只/ $88半只 (原价$388) 价钱相当吸引🤩重点系好少地方可以嗌半只片皮鸭!半只一家人食份量刚好~表皮脆卜卜 鸭肉亦好腍 配埋青瓜🥒葱同哈密瓜🍈食口感好𝑭𝒓𝒆𝒔𝒉一𝑫都唔滞😋质素绝对对得住价钱有余👍🏻🧆豉汁带子蒸豆腐平时我地都唔食豆豉 但见隔离枱嗌左卖相好靓就叫黎试下🤣估唔到食落口豆豉味唔算重 带子唔韧亦好鲜甜 豆腐好滑 𩠌饭一流!🫛蜜豆百合炒虾球🦐呢碟系嗌比女女食😆佢钟意食菜~蜜豆炒得啱啱好 有咬口得黎又够腍 虾球新鲜大大粒又爽口 云耳百合衬托出鲜味✨🥥椰香枣皇糕妈咪至爱💕一上枱就闻到香甜红枣味 口感烟烟韧韧 带淡淡椰香 食落亦唔会太甜 做饭后甜品啱晒❣️当日我地5点几6点去到唔洗等位即刻入座不过好快餐厅就𝑭𝒖𝒍𝒍 𝑯𝒐𝒖𝒔𝒆😂好多都系𝑩𝒐𝒐𝒌左枱或者一家大细过黎食餐厅环境开扬 楼底高 装潢高雅 坐得好舒服非常适合一大班屋企人黎聚餐🍴过黎之前记得打电话黎𝑩𝒐𝒐𝒌枱想食片皮鸭记得𝑩𝒐𝒐𝒌枱果阵订埋~售
呢间虽然系科学园内知名既高级中菜厅
但听朋友食过𝑺𝒉𝒂𝒓𝒆价钱合理 水准亦唔错👍🏻