2021-05-15 60 浏览
寻日去尖沙咀行街,夜晚肚仔饿,谂起之前有间烧肉家姐一路都好推荐我去试下,咁岩就行到果到附近,即刻打去预约,唔系假日都唔晒等好耐就可以入座😌装修都几精美,卡位会有D日式布帘,几有去到日本烧肉既Feel架~ 打卡影相记得向墙入面影效果会好D 📸🤣。入到去打开餐单,见到个晚市精选2人餐($568),哇‼️唔睇由之可,一睇发觉超级正,包左超级多野,每个人都系讲紧284蚊,即刻带你睇下有咩先🧡。『睇下有咩食之前提一提大家,成餐饭既体验我同朋友都觉得非常好👍🏻店员服务都令到会有宾至如归既感觉,唯独系上菜而系一次过将所有菜品一次全上,令到部份热食变冷影响味道🥺当时同店员反映,佢都即时反馈唔好意思,下次可以叫佢地分上🥳 (PS:店员超Nice 抵赞!) 👍🏻建议大家 有机会去到又叫餐既时候都叫返店员帮帮手分上体验会再好D!』😚。🥦前菜-香煎吞拿鱼去黑鱼子酱沙律吞拿鱼都几鲜甜,点埋黑鱼酱,酸酸地好开胃😋。🦐小食-盐烧大虎虾虾够大大只,烧得入哂味,加埋d柠檬汁,虾鲜味即刻提升了😚。🦪小食-日本清酒大蚬d蚬大大只,重点系无沙,清酒煮完,鲜甜😚。🥩主食-和牛肩肉拼极上一口牛和牛肩肉望落油花十足,分布均衡,烧一烧

🥦前菜-香煎吞拿鱼去黑鱼子酱沙律
吞拿鱼都几鲜甜,点埋黑鱼酱,酸酸地好开胃😋

🦐小食-盐烧大虎虾
虾够大大只,烧得入哂味,加埋d柠檬汁,虾鲜味即刻提升了😚

🦪小食-日本清酒大蚬
d蚬大大只,重点系无沙,清酒煮完,鲜甜😚

🥩主食-和牛肩肉拼极上一口牛
和牛肩肉望落油花十足,分布均衡,烧一烧后,唔韧,一啖牛一啖饭,nice😍

🥩主食-汁烧牛小排
呢个油花都无咁靓,烧完都有d韧韧地🥺

🍚味素饭
jeng 满满的味素,好满足😋

🍜酱油汤乌冬
唔钟意食饭,都可以简返碗乌冬😚
香煎吞拿鱼去黑鱼子酱沙律
盐烧大虎虾