2020-05-03
牛角出品既丼饭,肉质都有一定水准。环境都有日式feel, 因为唔系牛角咁自己烧,就无咁大油烟味。每个丼饭都会有一个前菜同一罐可乐/茶,前菜(中华沙律)无咩特别,野饮如果有得拣日式饮品或更多选择会更好,始终都呢个价钱都唔算系好平,胜在食物既摆放同质素真系拯救全场。 💁🏻♀️豚丼定食(西班牙豚梅肉) $78上枱就觉得佢好惊艳😍! 玉子+爆多葱+好多块豚肉~ 唔洗讲都知一定足料,真系可以一啖肉一啖饭! 呢个价钱确实系好抵👍! 每一块豚肉都好腍、好入味,有豚肉既味道但又唔会骚,最难得既系明明见唔到有肥膏🤔,但都系腍而又唔系觉得佢落左松肉粉~ 酱汁亦好足够,可以配晒成个饭!正~ 💁🏻♀️牛角次男坊丼定食(美国草饲牛腹腩) $88呢个一枱真系哗😯一声~ 堆到好高好多牛🤩~ 本来以为实系好似豚丼咁"真材实料",点知佢塞左芽菜学人僭建🤭! 好彩僭建左既牛都唔少既~ 但望落酱汁唔算好多,多番少少配到饭会更好,但佢既牛系入味同好软! 佢既质素都系配得起个价钱! 佢有跟4️⃣块紫菜,仲可以包住饭黎食~ 有多一个食法~ 唔错~ 推介! 👍
💁🏻♀️豚丼定食(西班牙豚梅肉) $78
💁🏻♀️牛角次男坊丼定食(美国草饲牛腹腩) $88