2021-03-11 663 浏览
生日月个囡又复课,总算系份唔错既生日礼物🎁 困兽斗左几个月,终于可以松一口气,又可以同老公出去撑枱脚Relax吓。上星期近近地去左嘉湖海逸食个Dinner Buffet 当预祝生日。餐厅都算几大,即使有八成满座感觉都唔会好局促,枱之间距离亦足够,可以安心进食。食物最惊喜有 #即开生蚝,仲不停有refill 够晒诚意。生蚝算几大只,味道鲜甜海水味重,都几新鲜。而海鲜冷盘一定要试 #龙虾钳🦞,个壳已经敲碎咗,只要轻轻摵开就食到,啖啖肉鲜味又juicy, 唔觉唔觉就食左超过10只😋。其他仲有雪场蟹脚🦀、熟虾🦐、青口、翡翠螺等等。鱼生有原只带子都几惊喜,新鲜带黐稠感,口感顺滑;三文鱼都好肥美🐟,油花细致,鱼香突出。每位会赠送 #芝士焗龙虾 半只,满满芝士加上爽弹龙虾肉🦞,令人好回味。热荤中最推介炸软壳蟹🦀,外脆肉嫩,配埋沙律菜一齐食🥬,惹味又减油腻感。仲有热辣辣酥皮白汁焗海鲜🍤,好好味。甜品选择都好多,朱古力Sacher蛋糕好香浓,粟子蛋糕spongy又香滑,仲有各款马卡龙、慕丝杯,豆腐花、同埋Movenpick及Dreyers 雪糕任食,食完满足晒。食完行阵再轻轻松松坐返轻铁返屋企,依个pr

食完行阵再轻轻松松坐返轻铁返屋企,依个pre-birthday dinner我好满意啦!