▬ ▬ ▬ 足料抵食芋圆 ▬ ▬ ▬ ..深水埗嘅小店真系好有惊喜!呢一间小店,原本唔系买甜品嘅,系一间小笼包拉面店,不过有一日行过觉得𠮶个会员嘅卖相好似几吸引,而且店舖外边仲有一条小人龙,所以今日专程同朋友一试,因为$25都几抵食。。店舖嘅座位好少,而且系好平民小店嘅格局,由于我哋已经食咗正餐,所以已经锁定要甜品。最后点选用两碗芋圆,先来一碗招牌,朋友食完之后话比#康瑞 出色,不过我冇食过比较唔到 ..▪️招牌仙草奶冻$25芋圆小丸子南瓜圆地瓜圆薏米红豆西米仙草.最惊喜系会配上UCC coffee creamer,零反式脂肪。赞!起初觉得啲奶好似比较少,但系搬运之后就觉得其实都比例刚刚好,唔会抢走左甜品本身嘅味道。$25仲有八款配料,绝对用料丰富。#芋圆 食起黎软Q又不会太硬!几好咬~🙈💕。朋友叫咗一碗芋圆鲜椰露$27芋圆小丸子南瓜圆地瓜圆西米点知呢碗就好失望,材料好少,椰汁味不足。而且芋圆嘅数目寥寥可数。

▬ ▬ ▬ 足料抵食芋圆 ▬ ▬ ▬ .

▪️招牌仙草奶冻$25
薏米
红豆
西米
仙草
$25仲有八款配料,绝对用料丰富。
#芋圆 食起黎软Q又不会太硬!几好咬~🙈💕

朋友叫咗一碗芋圆鲜椰露$27
芋圆
小丸子
南瓜圆
地瓜圆
西米
点知呢碗就好失望,材料好少,椰汁味不足。
而且芋圆嘅数目寥寥可数。