2017-07-28 342 浏览
兄弟生日话唔想整日打边炉,想试下食烧肉,好才有老婆帮手揾餐厅,又要就返兄弟公司,最后去左旺角的<宫崎日式烧肉店>。入到去已经好多人,环境都几舒服,我地佳卡位,呢度系食放题烧肉,见到点餐纸有好多唔同的野食。愤怒火牛仔、仙境纯情豚,同埋青岛膏蟹系送的,仲有烟出,几有新意下。青岛膏蟹蟹肉新鲜肥美,蟹盖蟹膏满满的。豚肉同牛肉薄身,容易烧,我比较钟意牛肉,因为牛肉香浓,豚肉有d油脂我就一般,老婆同兄弟就好钟意。其他肉都好正,好似牛舌、牛仔骨、牛小排、一口牛、特级牛胸腹等,牛味浓郁,肉积幼嫩,其他仲有羊架等。海鲜方面都好新鲜,带子肥美、青口爽口,d虾大大只肉质弹牙。仲有好多熟食,如寿司、炸物、酒煮蚬、面食等等,以及多款饮品,价钱又唔算贵,几抵食。

青岛膏蟹蟹肉新鲜肥美,蟹盖蟹膏满满的。

海鲜方面都好新鲜,带子肥美、青口爽口,d虾大大只肉质弹牙。

2017-07-03
庆祝纪念