2015-03-03
约左朋友食饭, 去了她住的附近, 初初谂住食PIZZA的, 但原来果间系做外卖的, 跟住去OPENRICE揾到这间西餐厅, 好似几GOOD又抵, 咁就嚟左啦, 地点唔系太易揾, 好彩朋友之前去过记得点去. 餐厅环境都几别致, 有心思的布置, 原来系社企餐厅.我们三个人点左三个餐一齐食, 有些意粉/饭套餐40几元就有, 好抵㖞, 餐牌都好靓, 有图片, 卖相都好吸引的. 我们叫左一个杂菜沙律, 一个意式虾仁带子意粉, 一个法式蓝带猪扒饭, 餐汤饭南瓜及磨菇忌廉汤.餐汤跟蒜蓉包, 蒜蓉包好香好脆好味道, 餐汤都好饮, 唔会好水咁, 但唔够热呀, 如果热D仲正. 杂菜沙律跟麻酱的, 好味呀, 我钟意麻酱, 杂菜都新鲜爽脆, 又切到好糼细, 好甜的.意式虾仁带子意粉卖相就麻麻地, 我们整理下先映相. 虾仁都爽口的, 带子系细细粒的, OK好味, 意粉都弹牙呀. 蓝带猪扒系炸猪扒, 入面有芝士同埋火腿, 一切开D芝士系流出嚟的, 好味呀, 好香, 个酱系千岛酱另上的, 不过个饭就较干冇咩汁咁. 饮品我们都叫特式饮品, 13元楼下不用加钱, 13元楼上只补差价, 我饮芒果乳酸, 朋友都饭巨峰富士
饮品我们都叫特式饮品, 13元楼下不用加钱, 13元楼上只补差价, 我饮芒果乳酸, 朋友都饭巨峰富士苹果蜜, 饮品冻饮卖相都OK, 热饮就细杯左少少, 所以较甜, 巨峰好味呀, 好似利宾纳咁. 我个杯芒果都几好, 唔会好甜的. 我们还食埋CAKE, 叫左一件石板街同埋蓝莓芝士, 石板街好味呀, 朋友话好甜, 但我觉得好食, 好香朱古力味, 仕应话系好多人会叫的, 蓝莓就清清地, 都好味.
我们坐左两小时先走, 餐厅的服务都好好, 仕应都系年青人, 厨所全是妇女. 我们坐咁耐他们都好有礼貌的招呼, 真的系值得支持的地方.