2023-07-29 497 浏览
今天又去咗朋友屋企,朋友提议到屋企楼下的餐厅食晚餐。这间餐厅价格亲民、抵食、店员服务态度好,听到朋友这样说,又点会拒绝呢!那我们就进入餐厅试试。 餐厅空间很大、非常宽敝。装修有点怀旧风,灯光少少暗,有点情调。餐厅坐位很阔落,还有不少卡位,坐得舒适,想约三五知己聚会倾偈,呢度都系一个唔错嘅选择!😋是日选择:1️⃣特级牛肩扒 🍽选了七成熟的牛肩扒,肉质嫰,食落有肉汁,亦容易咀嚼。配上香喷喷热辣辣份量十足的薯条,非常香脆,令人食唔停口。2️⃣是日餐汤配蒜蓉包(跟餐)🍽餐汤里有好多不同杂菜,饮落酸酸甜甜,令人好开胃。餐包有牛油香及蒜蓉味,烤得够香脆可口。 3️⃣铁板什扒🍽猪扒、鸡扒都好大块,煎得刚好,鸡扒煎得够皮脆,两款扒肉质嫩滑多汁,烟肉够香,配上酱汁越食越好味,而配菜炸薯条,亦都香脆可口。 4️⃣自家制心太软🍽心太软焗到外脆内软,切开后,流心做得好好,朱古力香滑浓郁,不会过份甜腻。5️⃣草子莓莓士多啤梨汁及橙汁混合,酸酸甜甜,越饮越开胃。6️⃣橙色派对芒果汁及橙汁,谂住都系普普通通,想不到有几好饮,食完嘢饮,正!
今天又去咗朋友屋企,朋友提议到屋企楼下的餐厅食晚餐。

😋是日选择:
1️⃣特级牛肩扒
2️⃣是日餐汤配蒜蓉包(跟餐)
3️⃣铁板什扒
4️⃣自家制心太软
5️⃣草子莓莓
士多啤梨汁及橙汁混合,酸酸甜甜,越饮越开胃。
6️⃣橙色派对
2023-07-27