2020-09-28
将军澳都食到石烧牛🥩新开嘅黄food court💛,系天晋II隔离嘅Parkside入面,呢个food court多中式/茶记/点心咁,但特别有间系食日式石烧牛的,个人认为非常抵食😆,牛扒质素以价钱来讲相当唔错🤤·💛纽西兰肉眼定食🥩 $88呢个价包左块扒、珍珠米饭、胡麻沙律同埋面豉汤👍🏻酱汁可以拣日式烧汁、洋葱油或者蒜油·肉眼扒质素几好,叫做有肉味又有肉汁,入面仲有少少血红色,唔算韧,当然呢个价你唔好希望有入口即溶嘅感觉啦🤣茄子冬菇都好食略嫌饭量较少🙈🙈·要小心呢旧石好热会烧到牛扒过熟,而牛扒本身都好熟下,其实唔使再点烧,听住系咁沙沙声,冇耐我就拎起块扒了,咁就仲保持到入边有少少血红色,未去到完全熟晒就好韧,不过你视乎块扒嘅情况而定啦😚·💛日式蒲烧鳗鱼定食 $78唔系剩系得牛可以用石烧熟佢,连鳗鱼都可以用石烧,有烧过嘅香味,边边仲脆脆地,系比就咁食鳗鱼有惊喜嘅🤪😝鳗鱼仲好大条,呢个价钱性价比非常之高😍·🌟将军澳都食到出面食石烧牛嘅质素,价格又相当,个人觉得唔错,值得一试嘅💪🏻将军澳友表示迟吓会再嚟食,睇吓试唔试埋隔离档烧味饭🤔
💛纽西兰肉眼定食🥩 $88
茄子冬菇都好食