2022-04-18
成日都听呢间好好食,今次终于有机会叫翻屋企外卖食啦!估唔到呢个价钱有呢个份量同质素,完全系值回票价下次可以再战!佢份量仲要超级无敌多都可以食多几日😂最欣赏睇见人头收费所以唔使担心份量😚不过顾住食😛无影相,可以睇文字评价-▪️龙虾肉蟹餐 $278/位可以选择需要边个套餐价钱都差唔多💰之后海鲜方面就可以自选钟意咩10拣6款,▪️龙虾(金银蒜)龙虾超级新鲜、肉质弹牙,仲有好多膏👍🏻▪️肉蟹(金银蒜)我都估唔到今次呢个会有咁多膏,蟹黄味道浓郁,蟹肉肉质好结实!不过蟹钳个壳就无整碎,就略为比较难以打碎。▪️鲍鱼(果皮)鲍鱼好新鲜大只,佢哋仲识郁郁吓非常新鲜👍🏻果皮同姜丝嘅配搭都好match!▪️多宝鱼(剁椒)那个鱼真系超级无敌大条,好厚肉,食落肉质非常嫩滑,配给一个碗盛装住一大碗剁椒酱,多款辣椒制作而成嘅剁椒辣得黎超级惹味,我地拎左配搭唔同海鲜都超级无敌夹😍▪️鱿鱼肠粉(沙嗲酱)沙嗲酱味超级浓郁,花生味浓郁,浓厚嘅sauce妥妥咁包裹住每一条肠粉同鱿鱼🦑鱿鱼超级新鲜好弹牙,咬落烟烟韧韧!▪蒸牛肉我觉得味道太过浓郁,麻麻哋!不过入面嘅芋头非常唔错,好粉好赞👍🏻▪ 蒸鸡肉鸡肉嫩滑,正正常常调味略为过重。▪️八宝蒸
▪️龙虾肉蟹餐 $278/位
▪️龙虾(金银蒜)
龙虾超级新鲜、肉质弹牙,仲有好多膏👍🏻
▪️肉蟹(金银蒜)
▪️鲍鱼(果皮)
▪️多宝鱼(剁椒)
▪️鱿鱼肠粉(沙嗲酱)
▪蒸牛肉
▪ 蒸鸡肉
鸡肉嫩滑,正正常常调味略为过重。
▪️八宝蒸饭
一行8️⃣个人估唔到会比左两大盆饭我地呢个份量真系完全食唔哂🤓但又真系劲劲劲好食,八宝饭配料无得自己选择,但每一样都合乎心意👍🏻例如有浓郁虾酱猪腩肉、腊肠、土鱿丝、冬菇粒、炸菜丝、柱候牛粒,所有配搭加上脆花生粒、葱花,唔落豉油都已经好够味👍🏻饭粒煲嘅时候记得控制好火喉,煮完就会有煲仔饭feel🔥