2021-06-04 856 浏览
去大胜丼食嘢需要有啲耐性,除咗等位耐之外,即使有幸坐低咗,由于店员实在太忙,要有心理准备想要杯水都可能要等到地老天荒😆,证明佢哋有几受欢迎。受欢迎嘅原因系性价比高,例如我叫呢个自选丼饭,有大大 pat 蟹膏,甜虾,北寄贝同三文鱼腩,随餐仲附送味噌汤同雪米糍,夹埋都系百松啲蚊,认真大件夹抵食👍。味道方面,鱼生都几新鲜,特别系蟹膏,好鲜甜,绝对对得住呢个价钱。另外想赞一下碗味噌汤,非常好饮😋,唔似一般舖头咁用汤粉冲出嚟。对面位叫咗个角切鱼生便当,包括三色刺身,沙律,炸蚝同角切鱼生饭,又系大大份,我试咗嚿炸蚝,炸得外脆内软,热辣辣,好食。最后仲叫多两个小食,炸蟹肉奶油薯饼好 creamy,有啲腻,日式清酒煮蚬虽然份量比较少,但系只只肉质鲜甜入味,好正🤤。总括嚟讲,就系好满意嘅一餐😌。