2023-10-22
当日平日Dinner黎到发现都几多人黎食,差唔多full晒,呢度主打一人一锅,唔洗惊要同朋友夹食咩唔食咩😂火锅既味道选择都几多款,除左我地试呢两款之外仲有药膳羊肉锅,香蒜牛肉锅,蕃茄白豚锅之类…肉类方面其实系可以自己配搭,主要系拣汤底!《古早三杯锅 $119》个人觉得古早三杯锅好味过招牌臭臭锅,怕臭既朋友可以拣呢个汤底,系完全唔臭既,汤底唔会好浓味,食完一啲都唔口渴,火锅配料都几多,有牛丸,花枝丸,大量娃娃菜,沙白,鸡脾菇,甜不辣,冻豆腐,枝竹,呜门卷,肉我就拣左鸡肉,有成200g咁多,成煲野一个人食晒都几饱下,不过好满足☺️《招牌臭臭锅 $119》《增量肥牛片(60g) +$20》招牌臭臭锅真系臭啲😂个种臭其实就系大肠既味道,中意食猪大肠既朋友应该会中意,配料方面有啲唔同,呢个会有鹌鹑蛋,鸭血,米血糕,臭豆腐,蕃茄,韭菜,榨菜丝,肉拣左白豚肉,有140g,连埋加左既牛肉成大旧😂两个火锅配料嘅份量都几多,本身都有跟埋粉丝,仲有得免费加配多少少,其实都系半碗左右嘅份量,所以都食得晒😆原本想食卤肉饭,可惜卖晒,唯有等大家帮我试🥹《柠檬冬瓜茶 +$29》柠檬冬瓜茶居然做到唔甜,平时出面𠮶啲真系
《古早三杯锅 $119》
《招牌臭臭锅 $119》
《增量肥牛片(60g) +$20》
《柠檬冬瓜茶 +$29》
柠檬冬瓜茶居然做到唔甜,平时出面𠮶啲真系甜到喊出嚟,值得一赞👍🏻
《葡萄柚绿茶 +$34》
葡萄柚绿茶好好饮,超多果肉,拣咗走甜都唔会话好清淡,推荐👍🏻
整体感觉好抵食,CP值几高,又可以一人一锅,仲要都几多款式选择,唔怪得知𠮶日嚟到都咁多人🙈
8锅臭臭锅
尖沙咀金巴利道77号地舖