2025-01-01
今日喺沙田围站行过去沙角商场,只系2分钟路程,一入到去就见到金仔米线做紧推广。花胶云吞鸡煲只系$168,当然要即刻试吓啦!呢个花胶云吞鸡煲真系令人眼前一亮。一上台个样已经好吸睛,个煲热气腾腾,闻落已经知好浓郁。舀起一碗汤,清甜浓郁嘅味道即刻扑鼻而来。鸡肉嫩滑,保持住鲜味,花胶胶质都几丰富,食落口感十足。云吞馅料够扎实,每一口都充满惊喜,真系冬日嘅暖胃之选!餐厅仲有简单嘅自助吧,辣椒酱、醋、酱油都有。不过我自己钟意原汁原味,就冇用到啲酱料。但如果你钟意其他口味,可以去拎嚟试吓,加少少喺汤煲或者米线度,可能会有惊喜嘅效果。另外,我哋仲叫咗牛肉丸同豚腩片。牛肉丸好 juicy,豚腩片嫩滑又唔会太腻。配埋米线食,每一条米线都吸满咗浓郁嘅汤汁,真系食到好满足,连汤都饮晒!