2022-06-13
今日返工早咗出门口,吾想咁早返公司,决定去揾间餐厅叹返个靓早餐先。见到有间新开啲餐厅,可能吾系新开(我好少食早餐😂 所以平时无留意啲餐厅)就行入去食早餐。见餐厅好大好多位,客人都吾少,应该几好食挂。港式早餐都系果啲,但都唔系间间煮得好食,睇吓呢间好吾好食先。我叫咗一个常餐,王牌吉列猪扒配火腿奄列及蒜蓉多士,份量嚟讲,算好大份,个奄列都有半只碟咁大,吾会炒到干晒,有蛋汁,吾错吾错👍🏻吉列猪扒都系大大块,我觉得佢真系炸得吾错,表面金黄色,内里有肉汁。一般茶记大家都应该食过果块硬到好似牛肉干咁嘅猪扒,呢间真系好味。配合莎律酱,有一啲甜味,入口减去了油腻的感觉👍🏻想讲埋块蒜蓉多士,估佢吾到,块面包吾会硬过床板,软软的感觉,加上好香嘅蒜蓉酱,哗,真系好好味。今日虽然早咗出门口,但竟然比我发现咗咁好味嘅早餐,下次早咗出门口,我一定要再去食下其他早餐。