2018-06-29 541 浏览
经常都会嚟到地地道食午餐, 佢有各式各样嘅炒粉面饭, 试过好多次都觉得唔错,今日想写下对佢哋嘅感觉。 之前食过咁多次佢哋嘅炒粉面饭 , 例如干炒牛河,星洲炒米,鱼香茄子炆米, 我都觉得佢哋做得唔错!今日叫咗两个下午茶餐, 一个系葡汁鸡扒肠仔饭, 另一个系泰式酸汁猪颈肉捞饭, 再加一杯冻咖啡同埋热奶茶。葡汁鸡扒肠仔饭够大碟, 大大块鸡扒拼两条鸡肉肠, 鸡扒肉质外脆内软, 两条肠仔都有煎过嘅,有heart! 葡汁味调教得啱啱好,用嚟送饭一流!泰式酸辣猪颈肉捞饭,猪颈肉唔干身,点酸辣酱好惹味再配酸菜,完全系最佳嘅配搭! 店铺方面佢哋之前装修过环境都有改善,比起以前已经坐得舒服好多, 加上佢哋嘅员工多数都亲切友善, 抵赞!

葡汁味调教得啱啱好,用嚟送饭一流!

泰式酸汁猪颈肉捞饭 & 葡汁鸡扒肠仔饭
2018-06-29