2022-01-23
放假谂住出嚟大埔行吓街,咁就OpenRice度揾咗依间小店,见装修食物都唔错谂住过嚟试吓首先我系12点个时到嘅,间店冇乜人,装修都简约舒服呢间店就要scan code自行点餐,主要都系食日式西餐。图片卖相都唔错,今次我哋叫咗3个lunch set+1个小食:🌈套餐沙律+玄米茶沙律用咗椰菜丝,整体不过不失。但送嘅个杯茶就一啲味都冇,当食完野饮杯水都可以嘅。🌈蚬肉蟹棒明太子牛乳意粉(包沙律+玄米茶)$66一上枱都几多蚬肉,而且个汁几香蚬肉同埋明太子味,够晒creamy,而且意粉软硬度适中,份量都十分足够!谂唔到食咩嘅推荐大家试!🌈日式黑椒忌廉鸡肉滑蛋饭(包沙律+玄米茶)$68一上枱就俾佢嘅滑蛋深深吸引住,只蛋炒得好靓!同埋𠮶汁,Feel到用咗好多蘑菇同埋黑椒,所以浓郁得黎一啲都唔漏,个鸡扒都系新鲜出,虽然唔系好大件,但都几好食够晒饱🌈焗芝士肉酱烤鸡意粉(包沙律+玄米茶)$62一上台卖相都好吸引,用铁板上所以个意粉食到最尾都keep住好热。但系味道方面,肉酱嘅味道就略嫌普通同埋唔够味。唔系几知自己食紧啲乜嘢🤡芝士都落得几重手,但又系冇乜芝士味🥺🌈芝士焗竹轮卷 $34一叠四件,竹轮里面卷左芝士
🌈套餐沙律+玄米茶
🌈蚬肉蟹棒明太子牛乳意粉(包沙律+玄米茶)$66
🌈日式黑椒忌廉鸡肉滑蛋饭(包沙律+玄米茶)$68
🌈焗芝士肉酱烤鸡意粉(包沙律+玄米茶)$62
🌈芝士焗竹轮卷 $34
一叠四件,竹轮里面卷左芝士,卖相系几靓,但食落就系章鱼小丸子嘅味。可试可唔试