2019-05-20 658 浏览
其实西湾河除咗太安楼仲有依间驰名咖喱蛋包饭,相信好多人都听过。但小编想讲呢无论环境定食物质素都同想像中极大出入。👓咖喱蛋包饭 $38日式咖哩汁甜甜地唔辣,稀身底唔系杰嗲嗲,捞饭唔错。蛋奄列好薄生滑溜,唔系又老又厚令人食几啖就觉得漏。而奄列入面系酱油饭,所以已经好够味。整体来讲算好食,唔太漏一个人完全食得晒,但未去到大家吹捧得咁犀利。评分:7.5/10👓芝士咖喱蛋包饭(下) $43无论外貌定味道其实都唔觉得芝士同原味有分别,顶隆间中系啲饭到见到有旧仔芝士。所以结论系小编觉得唔需要特登加五蚊要芝士😌🌟其实以简简单单茶餐黎讲唔错性价比算高,当然如果对后巷环境反感就唔建议啦😛评分:7/10☕️以上餐牌饭附送饮品🍊橙汁比较好饮,当中更有块柠檬增添咗fresh味酸酸甜甜;🍋柠汁特饮真系似纯柠檬汁得酸,加埋块柠檬ummm都几开胃嘅一早知道系细舖仔已经有哂心理凖备系街市舖,点知现实系巷仔坐住折枱,环境颇恶劣,即使啲嘢食好食都唔系几开胃。早少少避开午市人多时间都仲可以坐喺帐篷下算好少少,但如果𠮶日唔好彩撞正落雨又人多,就要坐喺坑渠位隔离担住遮雨中食饭

👓咖喱蛋包饭 $38
评分:7.5/10

👓芝士咖喱蛋包饭(下) $43
评分:7/10
柠汁特饮(左) 橙汁(右)

☕️以上餐牌饭附送饮品
🍊橙汁比较好饮,当中更有块柠檬增添咗fresh味酸酸甜甜;
🍋柠汁特饮真系似纯柠檬汁得酸,加埋块柠檬ummm都几开胃嘅