2023-07-09 54 浏览
如果放工想去Happy hour倾下偈,我推荐一间位于铜锣湾谢斐道既西班牙餐厅Tapa room, 呢间餐厅主打西班牙小食,有好多唔同既选择,价钱仲要唔贵。我地当日叫了一个薄切慢煮白爪鱼($88), 切碎蕃茄蓉 配上橄榄油 沾满每一片 鲜美嘅八爪鱼 一边喝著Sangria,一边聊天这是一个 非常开胃的前菜。柠汁白酒煮蚬($98)又系必叫推介, 切碎嘅洋葱粒 配上柠檬汁 嘅 鲜甜大蚬,真系连汁都都唔放过,太鲜甜美咪啦。西班牙芝士火腿拼盘($98)份量充足,仲有埋红酒烩梨,呢个我第一次食,都几好食架西班牙薯仔蛋饼($78)切落去流心蛋汁 一涌以下,食落去一粒粒薯仔粒,好有口感。黑毛猪鞍架($198)超厚猪排,又唔会煮得太熟,食落去软绵绵,配上酸甜醋汁,出奇地搭配。西班牙特饮Sangria ($68HH)绝对要叫,红酒酒底配上新鲜水果糖浆,夏日解暑又好喝推荐大家来试下,有机会记得约埋我

柠汁白酒煮蚬($98)

西班牙芝士火腿拼盘($98)
份量充足,仲有埋红酒烩梨,呢个我第一次食,都几好食架

西班牙薯仔蛋饼($78)
切落去流心蛋汁 一涌以下,食落去一粒粒薯仔粒,好有口感。

黑毛猪鞍架($198)

西班牙特饮Sangria ($68HH)

绝对要叫,红酒酒底配上新鲜水果糖浆,夏日解暑又好喝

推荐大家来试下,有机会记得约埋我