2025-01-20
一坐低就叫咗两个套餐西冷牛扒同新奥尔良烧春鸡,两个餐汤都转咗做酥皮罗宋汤,饮品方面就系红豆冰同冻柠乐🔸美国西冷牛扒配黑松露野菌烧汁 $110煎得啱啱好,外脆内嫩,肉汁丰富,配埋黑椒汁,味道真系好夹🔸新奥尔良烧春鸡 $112即叫即整大概等20分钟,外皮香脆,鸡肉嫩滑多汁,自家制腌料调味味道唔错,烧鸡切开一半亦都好方便食,酥皮罗宋汤系跟餐加$28转,依家出边越来越少餐厅做酥皮汤,基本上我一见到都会叫,酥皮焗得香脆松化,不过小心个碗边真系好热,底下就系罗宋汤,酸酸甜甜好开胃🔥火焰雪山疏乎厘 $55即叫即整大概等20分钟,嚟到嘅时候个size比我想像中大,点咗火之后面头就开始慢慢烧㶶,不过个火唔够猛,食落去就系蛋白配朱古力酱,好似食紧啲好松软嘅cream咁,因为出边都越嚟越少见,所以我见到自己都忍唔住叫咗
🔸美国西冷牛扒配黑松露野菌烧汁 $110
煎得啱啱好,外脆内嫩,肉汁丰富,配埋黑椒汁,味道真系好夹
🔸新奥尔良烧春鸡 $112
🔥火焰雪山疏乎厘 $55