几年前生日时已经去过Mini Friday到食, 好挂住果到既Wellintong Steak, 最近又再去支持下呢间良心小店!🔸黄到金鸡翼 ($58)呢到有4款"时代抗翼", 每款个名都够晒吸睛, 希望唔会比假博士话企图打擦边球啦, 因为呢款真系名副其实黄到金呀麻, 每啖都有咸蛋汁同牛油香, 仲有一粒粒咸蛋黄又唔腻, 鸡肉嫩滑, 外皮香脆! 必食呀!🔹威灵顿牛柳 ($298)对Wellington Steak真系百吃不厌, 几年前系呢到食过翻寻味, 虽然今次既酥皮冇咁贴牛柳, 有少少分离, 但感觉分量比上一次食更大, 一样金黄, 牛柳系上乘之作, 食落去有好浓牛肉味, 一啲都唔韧, 切开牛肉中间仲有少少粉红色, 系medium rare既状态, 整得岩岩好, 呢个价钱食到咁工程繁多既威灵顿牛柳, 算系超值喇!🔸火焰脆烧德国咸猪手 ($238)主食仲点左上次冇叫到既猪手, 店员会先用火枪点著猪手比客人打卡, 再拎入去切片, 猪手外皮几超, 肉质嫩滑唔干, 但就有少少淋过头, 但配搭埋德国酸菜/ 蜜糖芥末酱汁好夹好开胃呀!🔹香草牛油焗田螺酥盒 ($88)超中意食田螺既我又点可以错过, 呢
黄到金鸡翼

🔸黄到金鸡翼 ($58)

威灵顿牛柳

🔹威灵顿牛柳 ($298)

火焰脆烧德国咸猪手
火焰脆烧德国咸猪手

🔸火焰脆烧德国咸猪手 ($238)

香草牛油焗田螺酥盒

🔹香草牛油焗田螺酥盒 ($88)
超中意食田螺既我又点可以错过, 呢款比上次食改良左用酥皮包住田螺, 咬开一样好juicy得黎酥皮又好脆, 口感好丰富呀, 不过只有4粒, 性价比可能冇咁抵, 有d唔够喉XD

菠萝雪葩

🔸菠萝雪葩 ($78)
最后食返个甜品, 卖相好靓, 用上原个菠萝雪藏, 再将菠萝雪葩放入中间, 啖啖菠萝果香, 味道几清新凉透心, 岩晒做饭后甜品!

2020-11-11
威灵顿牛柳