门口已经有五个大大只既鸡引人注意⚠️古色古香泰国🇹🇭风情味,入去里面装修都有心机,有大量泰国的经典摆设。泰式无骨凤爪($35)无骨真系食落好方便,尤其对于我呢种注重形象既女仔🤭就紧系要试下呢款禁方便唔洗吐骨既凤爪🙈酸酸甜甜好开胃!椰汁珍多冰🥥(跟餐+$8)睇得出店家落好多椰奶,饮落都重椰香味,甜甜地好味道!可以解辣同埋当甜品禁💕泰式海南鸡饭($55)店家选择脂肪少的海南鸡,坚持用新鲜鸡制作招牌海南鸡饭。肉厚但无脂肪,海南鸡鸡皮油润肥美,鸡油香气扑鼻,鸡肉亦有浓郁鸡味,口感嫩滑不韧,鸡肉入味软腍。以鸡油调味炒成的油饭作底,鸡饭用上鸡油、香茅、大蒜,以及自家的浸鸡汤煮成,所以比较香软油润,每粒都带有鸡油香味。饭粒分明。鸡肉蘸上秘制蘸鸡酱料,姜茸、黑豉油,正宗惹味!🤤鸡汤香甜清新,胡椒味十足。泰式海南鸡冬阴功汤面($60)泰国富有特色的酸辣口味汤品,主要食材有柠檬叶、香茅、虾等,汤里集合了酸辣甜咸和浓浓的香料味道。好多店铺既冬阴功汤极辣,难以入口。但呢间好惊喜,食到椰奶味同埋酸酸辣辣香香甜甜,唔会过辣!适合港人口味!😻

泰式无骨凤爪($35)

椰汁珍多冰🥥(跟餐+$8)

泰式海南鸡饭($55)

泰式海南鸡冬阴功汤面($60)
  • 海南鸡饭
  • 泰式船面